Om Amager

Amager (udtales på den lokale dialekt Arma'r) er en ø i Øresund på 96,29 km² ved Sjællands østkyst. Der bor små 200.000 mennesker på Amager (196.047 per 1. januar 2017), og den er dermed Danmarks tættest befolkede ø. En person der er født eller er bosiddende på Amager, bliver kaldt en amager (udtales a'mager) eller halvt i spøg ama'rkaner".

Øen består mest af lavt, frugtbart land. Store dele af Amager er indvundet fra Øresunds lave vand siden 1600-tallet, hvor indvindingen startede med Christianshavn. Amager er alene i det 20. århundrede gjort mere end 1/3 større ved inddæmning af Kalveboderne i 1930'erne. I dag er store dele af Amager bymæssigt bebygget, selvom Dragør og Kastrup stadig har landbrug, skov og naturområder. Øens boligmasse består af både tæt bymæssig bebyggelse (på Amagerbro og i Sundby) og parcelhuskvarterer. Desuden rummer den københavnske del af øen en række udviklingsområder (fx Islands Brygge, Amaqer Strand, Ørestad, Papirøen (og i fremtiden Refshaleøen), der bidrager til en fortsat høj befolkningsvækst. Øen er omkranset af strande.

Administrativt er øen delt mellem Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune. Den københavnske del er opdelt i bydelene Amager Øst, Amager Vest og Indre By (Christianshavn).

Amager er forbundet med Sjælland via indtil videre ni broer og tunnel og med Sverige via Øresundsbroen (eller Øresundsbron). Forløbet for en havnetunnel / østlig ringvej gennem Københavns Havn er ligeledes planlagt.

Læs evt. mere om Amager hos Wikipedia.

Områdekort

Med kortet kan området ses i fugleperspektiv. Brug musen til at trække rundt og panorere til venstre, højre, op og ned for at se områder uden for skærmen. Brug + (plus) og - (minus) for at zomme ind og ud.

Vælg mellem kort- eller satellit-visning ved brug af knappen på kortet.

Street View (gadevisning)

Med Street View kan du "gå en tur" i området og se, hvordan omgivelserne er - hvor langt der er til nærmeste café, supermarked, busstop m.m. Med kortet kan venner og familier, som måske bor langt væk, se hvor vi bor og vores omgivelser.
 
Har du lyst, kan du selv præge street view ved at lægge egne favoritfotos ind via Google - så vil dine fotos kunne vælges som alternativer, når andre klikker sig rundt her.